Cum anunț sarcina? Idei magice care îți răspund la întrebare

15 Aprilie 2024

de Mihaela Dobre

Anunț sarcina, dar cum? Este o întrebare pe care multe viitoare mame și-o adresează. Adevărul este că își doresc să dea vestea într-un anumit fel, care să fie emoționant, amuzant, memorabil. Și care sunt modalitățile prin care poți anunța viitorul tată, bunicii, prietenii că ești însărcinată? Iată câteva răspunsuri pentru întrebarea „Cum anunț sarcina?”.

Când este momentul ideal pentru a face anunțul și cui îi spui prima dată?

Bineînțeles că vrei să le spui tuturor că ești însărcinată, ca să ia parte la bucuria ta. Îți vine să strigi în gura mare, să te audă o lume întreagă. Dar când vei face marele anunț? Fiecare cuplu decide, unele persoane anunțând cât mai repede cu putință, în timp ce altele preferă să mai aștepte puțin din varii motive.

Important nu este numai când faci anunțul, ci și cui îi spui prima dată. Partenerul de viață află primul, apoi părinții viitorilor părinți, ceilalți membri ai familiei, prietenii, cunoștințele etc.

Înainte de a da vestea cea mare, gândește-te la persoanele cărora vrei să le spui prima dată și în ce ordine, dar și la modul în care vei face anunțul. Poți da vestea personal, prin telefon, în mediul virtual, pe social media, prin poștă etc.

De regulă, persoanele care anunță sarcina le dau vestea celorlalți într-o anumită ordine. Contează și acest aspect, pentru că astfel poți face planul pentru anunțul cel important:

 • Partenerul de cuplu
 • Părinții și alți membri apropiați din familie
 • Familia extinsă (bunici, mătușă, unchi, verișori etc.)
 • Prietenii apropiați
 • Șeful și colegii de serviciu
 • Cunoștințele și ceilalți oameni

Cum îți anunți partenerul de cuplu că ești însărcinată

Dacă nu aflați în același timp de sarcină și vrei să îi faci o surpriză partenerului de cuplu, atunci iată cum poți face un anunț de sarcină. Deci, pentru viitoarele mame care se întreabă „Cum anunț sarcina?”, iată câteva idei:

1.Anunțul din cana de cafea

Poți să îi oferi cafea într-o cană personalizată. Când va termina cafeaua, pe fundul cănii poate apărea un mesaj scurt, cum ar fi: „Vei fi tată!”, „Felicitări, vei fi tată”.

2. Test în dar

Pune testul de sarcină într-o cutie de cadouri, apoi oferă-i darul.

3. Vestea din cabina foto

Vrei să aveți pentru totdeauna amintirea momentului în care a aflat că va fi tată? Atunci ai putea să îi propui să faceți câteva poze într-o cabină foto și chiar înainte de a vi se face pozele, dă-i vestea cea mare.

4. Vestea din timpul ședinței foto

Să rămânem tot la fotografii, dar de data aceasta să ne oprim la o ședință foto. Propune-i să faceți o astfel de ședință de cuplu, în timpul căreia veți putea scrie pe o tăbliță sau pe altceva diverse mesaje (amuzante, romantice etc.). Unul dintre mesajele scrise de tine poate fi: Sunt însărcinată.

5. Rezervare pentru trei

Vreți să mergeți la restaurant? Perfect! Fă rezervare pentru trei persoane, iar când ajungeți acolo și partenerul de cuplu va fi confuz fiindcă sunteți doar doi la masă, poți să îi spui direct sau să îi lași câteva indicii care să îi dea de înțeles că ești însărcinată.

6. Comanda care spune totul

Poți comanda online câteva scutece și îl rogi pe partenerul de cuplu să preia coletul. La început poate crede că ați primit comanda greșită, dar sigur își va da seama curând despre ce este vorba de fapt.

7. Frații vin în ajutor

Dacă mai aveți copii, atunci le poți cere ajutorul pentru a le da vestea cea mare tatălui lor. Copiii pot îmbrăca haine pe care apare un mesaj, cum ar fi „soră mai mare”, „mai vine unu`” etc.

8. Nu e un simplu semn de carte

Îi place să citească? Perfect! Înlocuiește semnul de carte pus de el în interiorul cărții pe care o citește cu unul personalizat, prin care să îl anunți că urmează să devină tată.

9. Și animalul de companie vrea să participe

Dacă aveți un animal de companie, atunci poate îl incluzi în scenariu când îți anunți partenerul de cuplu că va fi tată. Îl poți îmbrăca într-o haină pe care apare un text, un anunț de sarcină.

 1. Surpriza din dulap

Cum anunț sarcina? Poate te întrebi. Ei bine, iată încă o idee: cumpără o hăinuță pentru bebeluși și pune-o în dulap, astfel încât partenerul de cuplu să o găsească.

Anunț sarcină pentru bunici

Cu siguranță abia așteptați să le dați vestea părinților. Vreți să o faceți într-un mod emoționant, poate chiar amuzant, dar memorabil. Iată câteva idei din care te poți inspira:

 1. Un kit pentru bunici

Creează un kit pentru bunici. Poate include o jucărie, o suzetă, o hăinuță, o carte pentru copii. Când îl vor primi, vor avea parte de cea mai frumoasă surpriză.

 • Tricourile magice

Le poți oferi în dar tricouri personalizate, cu texte precum: Bunicul, Bunica, Din nou bunică, Din nou bunic etc.

 • Calendarul surpriză

Ca să îi anunți că vor deveni bunici, ai putea să le oferi un calendar pe care să îl personalizezi cum vrei. Spre exemplu, poți marca acolo data estimată a nașterii. Mai poți include imagini, cum ar fi prima ecografie, o poză cu testul de sarcină pozitiv, desene cu bunici și copii etc.

 • Un puzzle

Oferă-le în dar un puzzle. Poate părea un cadou surprinzător, dar chiar așa va fi. Când vor pune piesele unele lângă altele, vor fi surprinși să descopere mesajul: Felicitări! Veți fi bunici.

 • Ornamentele spun totul

Dacă afli în perioada sărbătorilor de iarnă că vei fi părinte, atunci le poți oferi părinților un glob pentru bradul de Crăciun, dar personalizat cu un mic text care să dea vestea cea mare, de exemplu.

 • Cănile vin în ajutor

Poate le place să bea cafea sau ceai. Oricum ar fi, un set de căni pentru bunicul și bunica ar fi un cadou util, dar și o modalitate perfectă pentru a anunța sarcina.

Idei anunț sarcină

Sunt o mulțime de modalități prin care poți anunța sarcina. Am văzut cum poți da vestea partenerului de cuplu, cum îi poți anunța pe părinți, așa că acum vom merge mai departe și vom explora câteva idei de anunț sarcină pentru copii. Așadar, dacă aveți copii și vreți să le dați vestea că vor avea un frate sau o soră, iată cum puteți face asta.

 1. Citește o poveste

Când vine vreme să citiți povestea, alege una despre noi frați sau surori. Apoi dă vestea cea mare.

 • Dă o mică petrecere

Voi, părinții, fratele sau frații și bunicii. Cu tort, baloane și jocuri distractive, copilul va primi vestea. Și va înțelege un alt mesaj: venirea pe lume a fratelui sau a surorii reprezintă un motiv de bucurie.

 • Unchiul și/sau mătușa în acțiune

Ai frați și/sau surori? Perfect! Ar putea veni la voi ca să dați vestea împreună. Când cel mic va vedea cât de bine vă înțelegeți, va fi nerăbdător să aibă și el un frate sau o soră alături de care să se joace și care să îi devină prieten sau prietenă.

 • Albumul cu amintiri

Înainte de a-i da vestea, poate vă uitați prin albumul cu imagini de când era în burtică și de când era mic. Vorbește-i despre cât de frumoasă a fost perioada aceea și când vine momentul, spune-i că în burtica ta crește un alt bebeluș.

 • Ecografia

Ia-l pe copilul mai mare cu tine la ecografie ca să îl cunoască pe bebe. Astfel, după ce a primit vestea, îl va putea vedea pe bebe.

 • Cadoul

Oferă-i un cadou copilului și spune-i că este de la fratele mai mic, care acum este la tine în burtică.

Anunț sarcină pentru prieteni

Abia aștepți să le spui prietenilor că vei fi (din nou) părinte. Iată câteva idei din care te poți inspira când te întrebi „Cum anunț sarcina?”

 1. Sticla de vin

Oferă o sticlă de vin personalizată, pe care să scrie, de exemplu: „Doar prietenii buni sunt promovați! Felicitări, vei deveni mătușă!”.

 • Lumânări parfumate, care aduc vești bune

Ca în cazul sticlei de vin, poți să oferi în dar o lumânare parfumată, personalizată, pe care să scrie ceva. Un text care poate apărea pe lumânare poate fi: Parfum de… vești bune! Vei deveni mătușă!

 • Ceva dulce

Cui nu îi place să mănânce ceva dulce? Ai putea să îi oferi într-o cutie câțiva biscuiți personalizați, pe care să apară desenată o hăinuță de bebeluș, iar pe altul să apară fila dintr-un calendar cu luna în care trebuie să se nască bebe, iar în căsuța dedicată zilei în care trebuie să aibă loc nașterea să apară o inimă.

 • La cumpărături

Poate o inviți pe prietena ta la cumpărături și, la un moment dat, intri într-un magazin cu haine pentru copii. Nu va fi greu să își dea seama de ce.

 • Selfie cu surprize

Sigur ți-ai făcut cel puțin o dată un selfie. Cum ar fi ca înainte să faci unul cu prietenii, chiar înainte de a apăsa pe buton, să spui „Sunt însărcinată”? Acel selfie va surprinde emoțiile de pe chipul prietenilor tăi.

Cum anunți sarcina la locul de muncă

Da, și colegii de serviciu, și mai ales șefii trebuie să afle că ești însărcinată.

 1. Șefii află primii

Prima dată ar trebui să îi dai vestea șefului sau șefei. Și vei face asta în funcție de relația pe care o aveți. Ai putea, de exemplu, să îl/o inviți la masa de prânz și atunci să îi dai vestea.

Dar iată cum să le dai vestea colegilor:

 • Borcanul cu dulciuri

Poți să pui într-un borcan niște bomboane sau jeleuri. Pe fundul acestuia, după ce se vor mânca toate, colegii tăi vor putea citi următorul mesaj: De la mine și de la bebelușul meu.

 • Covrigii care spun tot

Du la locul de muncă niște covrigi calzi pentru colegi. Apoi, ca din greșeală, spune ceva de genul: Deja am pofte, dar cred că am cam exagerat. Luați și voi covrigi. Apoi un Ups, urmat de un zâmbet va spune totul.

 • Un nou membru al echipei

În timpul pauzei, de exemplu, ai putea să faci un anunț potrivit căruia un nou membru se alătură echipei: bebelușul tău.

Când te întrebi „Cum anunț sarcina?”, iată cum.

Mesaj anunț sarcină

„Cum anunț sarcina?”, se poate întreba orice viitoare mamă. Ei bine, poți face asta și prin intermediul unui mesaj. Mai jos sunt câteva exemple din care te poți inspira:

 • Niciodată nu am fost atât de fericită. Mă puteți felicita, da, pentru că sunt însărcinată!
 • Am fost binecuvântați! În curând vom deveni părinți!
 • Suntem bucuroși să vă anunțăm că vom deveni părinți! Familia noastră devine mai mare și mai bogată.
 • A venit momentul ca arborele nostru genealogic să mai aibă o ramură. Peste nouă luni ne vom ține în brațe bebelușul.
 • Pregătiți-vă să întâmpinați un nou membru al familiei. Va fi aici curând.
 • Am început o nouă călătorie de câteva luni, la finalul căreia voi deveni mamă.
 • Nu îmi găsesc cuvintele care să descrie ceea ce simt. E oficial! În curând voi fi mamă!
 • Până acum am avut o viață fericită, dar ceva, sau mai bine spus cineva lipsea. Visul meu e pe cale să devină realitate, pentru că în curând voi deveni mamă.
 • În curând voi primi cel mai frumos cadou: un bebeluș. Da, sunt însărcinată.
 • În curând, când vom veni la voi în vizită, vom avea nevoie de un loc în plus la masă. E pentru copilul nostru, care va veni în curând pe lume.
 • Ne-am dorit și s-a îndeplinit. În curând vom fi părinți.

Poze anunț sarcină

Pentru a anunța sarcina, te poți folosi de poze precum:

 • Imagini de la ecografie
 • O ședință foto cu elemente care dau de înțeles că veți fi părinți
 • Ședință foto de cuplu, în care viitorul tată mângâie burtica viitoarei mame, dând de înțeles că acolo se află un bebeluș
 • Imagini cu frații mai mari, alături de care să fie un mesaj scris prin care se face marele anunț
 • Poze cu baloane personalizate, care să dea de înțeles că veți fi părinți

„Cum anunț sarcina?”, te întrebi. Ei bine, acum știi cum ai putea face asta. Mai sus sunt mai multe idei din care te poți inspira.

Surse:

Menu

Gestionarea modulelor cookie pe site-ul Naste Natural Informatii Suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close