Intreaba specialistul

Intreaba specialistul Log in Creeaza cont

Log in mai intai.
Login cu Facebook
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Bogdan Hutanu: Cum este recomandat, copilul 0-12 luni să doarmă în camera proprie sau în camera părinților?

Raspunsul specialistului

Mirela Horumba, psiholog, consilier autonom si psihoterapeut sub supervizare acredidat de Colegiul Psihologilor din Romania

Pentru copil este recomandat sa aiba propriul spatiu personal inca de la inceput de drum​​, daca acest lucru este posibil. Pentru a putea fi intr-o legatura de monitorizare a lui, recomand folosirea unui dispozitiv care sa ne atentioneze daca bebelusul are nevoie de ceva.

Sa va fie cu folos !​

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Ioniță Diana Andreea : Un tătic care își dorește foarte mult un copil este foarte prezent pe timpul sarcinii. De ce intră în depresie în ultimul trimestru de sarcină? Cum trecem peste moment?

Raspunsul specialistului

Mirela Horumba, psiholog, consilier autonom si psihoterapeut sub supervizare acredidat de Colegiul Psihologilor din Romania

In conditiile in care "depresia" nu a fost diagnosticata de un medic specialist, este foarte posibil sa vorbim doar despre o stare de intalnire cu propria intrebare "oare voi fi un tata bun ? ", adica cu propriile mele temeri de parinte la inceput de drum. Trecerea se face de obicei vorbind despre asteptarile noastre si mai ales despre ceea ce ne sperie si uneori nu ne este usor sa recunoastem acest aspect. Sa va fie cu folos!

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Florentina Loliceru: Cum putem evita fenomenul „furia laptelui”, sau cum putem trece mai ușor peste această problemă?

Raspunsul specialistului

Mihaela Drilea, consultant de lactatie si alaptare certificate international IBCLC

Angorjarea sanilor
Profilaxia:
Alăptare frecventă de la început, ziua şi noaptea sau golirea sânului dacă copilul nu suge.
Tratament
Masajul sânului, comprese cu apă caldă pe sân apoi mulsul cu mâna până se înmoaie areola şi se poate ataşa copilul la sân.
Masajul/compresia sânului în timpul suptului pentru a stimula curgerea laptelui. Copilul să golească sânul, să sugă frecvent, poziţia şi ataşarea să fie corecte, sau sânul se goleşte prin muls. Dupa alaptare comprese reci/foi de varza pe san 10-20min, gel de arnica/traumel gel (de 2-3 ori/zi aplicat local). Se începe cu sânul care este mai plin.
!!! Netratată, angorjarea duce la blocarea canalelor galactofore, mastită sau abces .
Nu se dă supliment copilului înainte de 6 luni pentru că poate scădea lactaţia!!!
Nu este indicat să i se dea suzeta bebeluşului, deoarece produce tulburări de supt, scade reflexul de secreţie a laptelui şi duce la lactaţie insuficientă.
Dacă sânul este moale nu înseamnă că a scăzut laptele, sânii s-au adaptat la cerinţele copilului.
La 1 lună, 6 săpt., 3 luni copiii au o perioadă când cresc mai repede (pusee de crestere), sug mai des, la 1 -2 ore şi golesc ambii sâni; lăsând să sugă în voie (după cum plâng) în câteva zile se produce mai mult lapte şi copilul suge iarăşi în ritmul obişnuit dinainte.
Dacă mama, de câte ori crede că îi scade laptele va pune copilul să sugă mai des, în câteva zile secreţia lactată creşte (este posibilă la orice vârstă a copilului).

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Carmen Stoian: In cazul in care copilul este alergic, mama trebuie sa renunte la respectivul aliment cand alapteaza?

Raspunsul specialistului

Dr. Simona Carniciu, medic diabetolog si nutritionist, Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice ”N. C. Paulescu” si secretar executiv al Asociatiei Medicale Romane

Depinde de alergen. In unele cazuri se formează anticorpii care trec prin lapte la copil, iar el se imunizeaza. Mai ales in sarcina. Alaptarea reduce alergiile alimentare. De fapt, alaptarea in sine protejeaza copilul de alergii. S-a demonstrat ca incidenta copiilor cu alergie la lactoza este de 7 ori mai mare la copiii care nu sunt alaptati. Daca un bebe este foarte alergic la un aliment, poate reactiona in cateva minute de la alaptare, daca mama a mancat alimentul la care el este alergic. Daca se intampla asta, este bine ca mama sa elimine alimentele suspecte.

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Jimenez Ana Maria: De unde se achiziționează pompe cu anestezie inhalatorie? Cât costă?

Raspunsul specialistului

Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Daca spitalul detine aceasta metoda de analgezie, aceasta este gratuita.

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Jimenez Ana Maria: Se poate folosi anestezia inhalatorie la spitale de stat? De exemplu Filantropia?

Raspunsul specialistului

Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Da se poate utiliza in orice spital. Spitalul Filantropia beneficiaza de aceasta metoda de analgezie la nasterea naturala.

Log in mai intai.
Scoala Parintilor Responsabili intreaba:

Intrebare de la Mateescu Laura: Utilizarea entonoxului se face la cerere? Se poate efectua în toate spitalele/clinicile private din București?

Raspunsul specialistului

Vasile Tudor, Gas Therapy Manager Linde Gaz Romania

Da, daca in maternitatea in care doriti sa nasteti exista disponibila aceasta metoda de analgezie inhalatorie puteti solicita medicului d-voastra aceasta metoda de analgezie la nastere. In marea majoritate a maternitatilor private si de stat din Bucuresti aceasta metoda de analgezie este prezenta: Regina Maria, MedLife, Medicover, Maternitatea Filantropia, Maternitatea Polizu, Maternitatea Giulesti, Maternitatea CF2, Maternitatea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, Maternitatea Spitalului Elias

Log in mai intai.
Monica intreaba:

La ce varsta este bine sa nasti?

Am 32 de ani si imi doresc un copil, insa momentan nu cred ca sunt pregatita financiar. Daca primul copil vreau sa il nasc la 34-35 de ani imi pun sanatatea in pericol sau pe a copilului? Mentionez ca analizele mi-au iesit intotdeauna bine.

Raspunsul specialistului

Dr. Sherman Silber, specialist in fertilitate

Dupa 35 de ani poate dura mai mult sa ramai insarcinata. Ne nastem cu un numar limitat de ovule, iar in jurul varstei de 30 ani scade atat cantitatea, cat si calitatea lor. Ovulele unei femei varstnice nu sunt fertilizate la fel de usor ca ale unei femei tinere. Conform Societatii Americane pentru Medicina Reproductiva, 1/3 din femeile peste 35 ani intampina probleme de fertilitate. In general, in jurul varstei de 30 ani, ai aproximativ 15% sanse de a ramane insarcinata intr-un singur ciclu ovulator.
Poti citi mai multe informatii aici: http://www.nastenatural.ro/diferenta-intre-a-avea-copii-la-30-ani-si-la-35-ani/

Log in mai intai.
Daniela intreaba:

Dupa cezariana, cat timp trebuie sa astept pentru a naste din nou?

Acum doua luni am nascut prin cezariana, fara probleme sau complicatii, acum sunt complet refacuta. Ne dorim un fratior pentru cel mic si nu stiu cat trebuie sa astept pentru a putea naste din nou prin cezariana. Ma puteti ajuta?

Raspunsul specialistului

author image

In general, este recomandare medicala sa asteptati cel putin 12 luni pentru a concepe sau 2 ani intre nasteri, dupa cezariana. Acest lucru este aproape similar ca timp si pentru femeile care doresc sa nasca pe cale naturala. Aceasta perioada este necesara corpului pentru a vindeca cicatricile suferite la nastere. Cu cat mai mult ragaz se acorda corpului tau pentru vindecare, cu atat mai sanatos si puternic va fi corpul tau. Acest lucru este foarte important, mai ales in cazul in care se doreste ca urmatorul copil sa fie nascut vaginal si va asigura ca refacerea se va efectua fara probleme pe viitor. Mai multe informatii gasiti aici: http://www.nastenatural.ro/dupa-cezariana-cat-timp-trebuie-sa-astept-pentru-naste-din-nou/

Log in mai intai.
Marinela intreaba:

Am voie sa beau ceai de crusin in sarcina?

Buna ziua, am citit pe internet ca ceaiul de crusin nu este perms in sarcina. Este adevarat? Ce ceaiuri sau tratamente naturiste pot sa iau daca am probleme cu digestia?

Raspunsul specialistului

Dr. Carmen Nonn, medic de familie cu competente in api-fitoterapie

Ceaiul de cursin nu este recomandat in sarcina pentru ca are efect intens laxativ. Trebuie evitate si rostopasca, obligeana, tataneasa, lemn dulce, coada soricelului, salvie, in, ardei iute, vasc, revent, ienupar deoarece stimuleaza contractiile uterine. Sunt 70 de plante sigure care se pot administra in sarcina, conform tratatului PDR FOR HERBAL MEDICINES. Iata cateva dintre ele: echinacea, menta, ananas, ghimbir, usturoi, turmeric, turita mare, usturoi, ceapa, nalba, merisor, mesteacan, cicoare, lamai, grapefruit, cretusca, sulfina, catina, albastrea, salata verde, ananas, chimion, coada calului, ginseng siberian, pir, smochin, castan salbatic, sulfina, varza, ovaz, patalagina, tei, hibiscus etc. ​

Log in mai intai.
Izabela intreaba:

Se poate face radiografie dentara in timpul sarcinii?

Raspunsul specialistului

Dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrica-ginecologie, cu competente in infertilitate, laparoscopie, ecografie, histeroscopie, colposcopie, reprezentant in România al Clinicii Genesis Atena (Grecia)-www.vythoulkas.ro

Sunt foarte multe proceduri medicale care nu sunt indicate in timp ce femeia este gravida, pentru ca pot face rau mai cu seama fatului. Radiografia, tomografia, anestezia generala, anumite tipuri de anestezii locale, radioterapiile, chimioterapiile nu sunt permise în timpul sarcinii. De altfel, orice procedura, fie ea si minim invaziva, nu trebuie facuta în timpul perioadei de sarcina decat cu acordul medicului care urmareste sarcina. Toate aceste proceduri pot cauza probleme mai cu seama pentru fat si aici vorbim despre malformații grave, unele dintre ele pot fi chiar incompatibile cu viata.

Log in mai intai.

Menu

Gestionarea modulelor cookie pe site-ul Naste Natural Informatii Suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close