Am voie să consum căpșuni în sarcină? Ce spun specialiștii?

4 August 2021

de Bianca Petre

Fructele sunt unele dintre principalele alimente după care poftesc femeile însărcinate. Când vine vorba despre căpșuni în sarcină, acestea sunt recomandate și au multe beneficii. Poți introduce căpșunile în alimentația zilnică pentru a te bucura de substanțele necesare dezvoltării organismului. Iată când este sigur să mânânci căpșuni în sarcină și când devin un pericol pentru bebeluș.

Este bine să consum căpșuni în sarcină?

În principiu, consumul de căpșuni în sarcină este permis și chiar recomandat de specialiști pentru multele beneficii pe care acestea le au pentru organism. Căpșunile sunt fructe de sezon extrem de iubite și care pot deveni o poftă a femeilor însărcinate. Este bine să consumi căpșuni în sarcină mai ales dacă nu ai avut nicio alergie în trecut. Se poate ca femeile însărcinate să fie mai sensibile la alergiile în ceea ce privește fructele de sezon. De asemenea, o cantitate mare de căpșuni poate să ofere o stare de disconfort mamei. Cantitatea de căpșuni este foarte importantă într-o zi întrucât peste 200 de grame acestea pot deveni nocive.

Ține cont că poți consuma căpșuni în sarcină dacă sursa este de încredere. Încearcă să eviți fructele și legumele care ar putea conține substanțe nocive de creștere sau care nu sunt din surse sigure. Nu consuma căpșuni decât dacă sunt foarte bine spălați înainte.

Ce spun medicii despre consumul capșunilor în sarcină

Specialiștii recomandă consumul de căpșuni în sarcină datorită beneficiilor pe care acestea le au atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă. Medicii nu recomandă excluderea fructelor și legumelor din alimentația din timpul sarcinii întrucât acestea sunt o sursă crescută de vitamine și alte substanțe sănătoase pentru organism. Cantitatea de căpșuni în sarcină este foarte importantă întrucăt acestea pot deveni nocive pentru mămică. Nu uita că aceste fructe pot fi și dăunătoare în sarcină dacă nu și cont de anumite informații. Spre exemplu, dacă ai alergie la căpșuni sau un alt membru al familiei se confruntă cu astfel de intoleranțe, este important să eviți consumul. De asemenea, dacă simți că acestea nu îți fac bine oprește imediat consumul. În acest caz putem menționa stările de rău, vărsăturile sau senzația de durere în zona abdominală.

Ce beneficii are consumul capșunilor în sarcină

Beneficiile aduse de căpșuni în sarcină sunt nenumărate și se resimt și asupra bebelușului. Iată de ce trebuie să consumi căpșuni în sarcină.

  • Căpșunile ajută la îmbunătățirea văzului mamei și pot avea beneficii și asupra dezvoltării organismului celui mic.
  • Crește imunitatea pe perioada sarcinii și pot fi un aliat în fața răcelilor.
  • Ajută la prevenirea îmbătrânirii facilitând eliminarea toxinelor nedorite din organism.
  • Un alt beneficiu în ceea ce privește consumul de căpșuni este protejarea funcțiilor inimi.
  • Acestea pot proteja și sistemul imunitar al bebelușului.
  • De asemenea, dezvoltarea sistemului nervos al fătului poate fi favorizat de consumul de căpșuni.
  • Un beneficiu important al acestor fructe este îmbunătățirea aspectului pielii datorită vitaminelor A și E din componența acestora.
  • Acidul folic din căpșuni este foarte important pentru femeile însărcinate întrucât reduce riscul de naștere prematură.
Cosulete cu capsuni

În al treilea trimestru am voie să consum căpșuni?

Poți consuma căpșuni pe tot parcursul sarcinii dacă acestea nu au vreo reacție adversă asupra organismului tău. De asemenea, verifică dacă în familia ta există vreun membru cu alergie la căpșuni întrucât aceasta se poate transmite și către bebelușul tău. Dacă te simți bine atunci când consumi căpșuni și nu ai nicio reacție adversă, poți consuma liniștită aceste fructe gustoase.  Consumul de căpșuni în sarcină are beneficii multiple pentru mămică pentru bebeluș. O problemă pe care ar putea să o ridice căpunile în sarcină sunt substanțele de creștere dăunătoare pentru organism pe care le poți găsi în aceste fructe de sezon.

Căpșunile se pot consuma atât proaspete și bine spălate, cât și în băuturi răcoritoare, gemuri sau deserturi. Aceste fructe sunt foarte iubite de mămici și pot fi consumate în orice formă. Poți încerca să eviți consumul de zahăr adăugat în sarcină întrucât acesta poate fi dăunător pentru organism.

Consumul de căpșuni în sarcină este recomandat în sarcină și poate aduce nenumărate beneficii pentru mămică și bebeluș. Alături de hidratare corectă și alte alimente nutritive, căpșunile pot deveni aliatul tău pe perioada sarcinii. O alimentație echilibrată și un stil de viață activ sunt foarte importante mai ales pe perioada sarcinii.

Femeie care mananca ovaz cu lapte si capsuni

Surse: paranting.firstcry.com, babyneeds.ro, totuldespremame.ro

Sursă foto: pixabay.com

Menu

Gestionarea modulelor cookie pe site-ul Naste Natural Informatii Suplimentare

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close